Tradicions nadalenques
Tradicions nadalenques
El Nadal és una festa plena de tradicions nadalenques, té molts significats, però un dels més importants és passar aquesta època de l’any en companyia de les persones que estimem.

El Nadal és una festa plena de tradicions nadalenques, té molts significats, però un dels més importants és passar aquesta època de l’any en companyia de les persones que estimem.

El més popular són els mercats de Nadal, un espai on la venda d’avets, figures pel pessebre, llaços de colors, flors de Nadal i ornamentació varia no hi pot faltar. El més probable és que aquestes fires estiguin obertes durant tot el mes de desembre, com és el cas aquí a Calella. Un altre de les tradicions nadalenques més arrelades a casa nostra és el Caga Tió, un element de la mitologia catalana i aragonesa creat amb un tronc, una barretina i el dibuix d’una amable cara. Normalment, aquest element se sol col·locar en algun racó de la casa i es canta una cançó molt popular, Us sona? ... Caga Tió, Tió de Nadal...

Tot i això cal recordar que a cada país podem trobar les seves pròpies tradicions nadalenques, ja que el Nadal, com té un alt contingut religiós, la manera de viure’l i de celebrar-lo són diferents.

Quin és l’àpat més tradicional al Nadal

Durant els dies més rellevants del període nadalenc, com el 24 a la nit o el dinar del dia 25, se sol seguir el que la tradició nadalenca diu, on es marca que l’àpat que es cuina és l’escudella i la carn d’olla de primer, el pollastre farcit de segon i de postres torrons i neules, tot acompanyat d’un bon cava i vi.

Està clar que un dia tan especial amb un bon menjar només pot ser millorable si el passem al costat de les persones que omplen les nostres vides. Grans i petits, avis i pares, fills i nets, any rere any, seguiran les tradicions nadalenques de reunir-se per gaudir de rialles i confidències tots junts a taula, amb les llums de l’arbre de Nadal de fons. Els ulls de tots tornaran a brillar per la felicitat del moment.

Ara és temps de compartir i d’estar tots junts.

Fes de l’Hotel Blau Mar la teva tradició nadalenca,

Ens agradaria molt estar amb tu en tots aquests bons moments, tant si passes el Nadal en parella o en família, volem formar part de les teves tradicions nadalenques, i volem ser aquest regal especial. És per això que a l'Hotel Mar Blau posem a la teva disposició les nostres instal·lacions, tot pensat perquè no et preocupis de res durant les teves vacances a la tornada del Nadal, només de gaudir de la companyia dels teus.

Imagina com a seria passar uns dies de tranquil·litat envoltat de la mar, gaudir del fet de passejar per Calella i viure les activitats que existeixen en el maresme.

Sabem que t'ho has pensat i que regalar una escapada a Hotel Mar Blau aquestes festes és optar per passar uns dies increïbles que segurament seran l'inici d'una nova tradició nadalenca en la família i que serà el regal ideal de cada any…

No t'ho pensis més i reserva avui mateix la teva escapada a partir de setmana santa 2022 per a gaudir de tot el que ofereix el maresme, els colors de la mar i els verds de la muntanya.

Bones festes!

Blog