Gastronomia i cultura al Maresme: els millors consells per no deixar-se res
Gastronomia i cultura al Maresme: els millors consells per no deixar-se res
Molt més que platja i costa, gaudiu de la gastronomia i cultura al Maresme rodejats del millor entorn possible en qualsevols moment de l’any
Les platges, el bon temps, el mar i la muntanya són elements indispensables per unes bones vacances, però a més podem sumar gastronomia i cultura al Maresme perquè la nostra estada sigui encara més ideal. Tot plegat configura la personalitat de la comarca, que és molt seva i molt pròpia.

A continuació, us explicarem els trets característics de la gastronomia i cultura del Maresme. Un llistat d’experiències que no podreu ni voldreu deixar perdre, us assegurem que valdrà molt la pena.

Gastronomia

Pel que fa al menjar i als aliments, el peix i el marisc són el més apropiat al litoral, al cap i a la fi es tracta d’una comarca banyada principalment per la costa. El bolets, en canvi, són perfectes en temporada de tardor i els pèsols i les maduixes ho són a la primavera. A més, també trobareu el tomàquet de Montserrat o la pometa del Maresme a l’estiu.

Encara que no ho pugui semblar, cada poble té les seves especialitats, com les cireres d’en Roca a Arenys de Munt i les mongetes del ganxet a Malgrat de Mar i Palafolls. Són collita pròpia produïda als seus horts, tot es tracta de gastronomia i cultura al Maresme.

No podem oblidar-nos dels vins, la comarca posseeix la seva varietat de raïm: la pansa blanca. De fet, tenim la denominació d’origen d’Alella, especialitzada en vins blancs. Anualment, s’hi organitza la Festa de la Verema d’Alella.

Cultura

Ja hem dit que la gastronomia i cultura al Maresme són indispensables. L’època de l’arquitectura modernista també va arribar al Maresme i trobareu edificacions com la casa d’estiueig d’en Puig Cadafalch a Argentona o la Nau Gaudí a Mataró. A més, s’organitzen tot de festivals d’arts escèniques, fires i festes majors que han esdevingut patrimoni popular de la comarca. Pel que fa a la història, també podreu gaudir de restes de cultura ibera, indiana o de l’antiga Roma.

Si vens a gaudir de gastronomia i cultura al Maresme, una de les millors opcions d'allotjament l'ofereix l'Hotel Mar Blau a Calella. L'establiment està situat a 2 minuts de la platja, per la qual cosa a més a més podràs gaudir de la costa del Maresme i allotjar-te a escassos minuts.

L’Hotel Mar Blau disposa d’un esplèndid buffet lliure i dues piscines exteriors, per la qual cosa podràs relaxar-t’hi i descansar a les seves instal·lacions abans i després d’una jornada intensa per la zona. A més, tenim habitacions adaptades a persones amb mobilitat reduïda i totes les estàncies ofereixen els millors serveis perquè gaudeixis d'una estada confortable, com:

- Balcó
- Bany privat amb assecador
- Articles de bany gratuïts
- Aire condicionat
- Calefacció
- TV via satèl·lit
- Telèfon
- Nevera

Vine a gaudir de la gastronomia i cultura al Maresme i descobreix la seva costa, el seu litoral i els seus paisatges espectaculars. Reserva ja la teva habitació en un hotel a prop de les principals atraccions turístiques i que ofereix els millors serveis perquè et sentis com a casa.

Blog